Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спасителят" – безплатно за ученици от 8-и до 11-и клас в Родопския драматичен театър

Снимка: БГНЕС

В Родопския драматичен театър “Николай Хайтов“ ще бъде представен спектакълът “Спасителят“ от Валентин Балабанов на театрална формация "Улична банда".

Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян организира представлението безплатно за ученици от 8-и до 11-и клас.

Спектакълът “Спасителят“ е насочен предимно към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и превантивна цел. Чрез средствата на театралната игра се показва нелеката история на едно 18-годишно момиче, станало наркоманка, за да не е различна от другите.

Младите хора ще имат възможността да видят схемата, в която тя е въвлечена от наркопласьора – получава дрога, проституира, получава нова доза и така до безкрай, както и опитите ѝ да се измъкне от този ад. В представлението се разказва за безскрупулността на наркоразпространителите, за които чуждият живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея са само средства за получаване на нови доходи.

Целта на представлението е да шокира младата публика, да покаже истинските причини за наркоманията и последиците от нея, посочи Мария Славчева, секретар на Общинския съвет по наркотични вещества и превантивно-информационния център към него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14