Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5-годишно дете пострада при инцидент в детска градина

Снимка: БГНЕС

5-годишно дете е пострадало, след като негов връстник го ударил с метален предмет по главата. Инцидентът е станал снощи в двора на детско заведениев в кв. „Устово“ в Смолян. Родителите на пострадалото момче ще подадат жалби до Община Смолян и Регионалния инспекторат по образование. Родителите обвиняват учителката Снежана Тодорова, че не е взела адекватни мерки след инцидента и е трябвало да извика Бърза помощ. Според Тодорова обаче, тя е действала, както е редно:

Това се случва в 17 часа, когато си взимат децата. Взех раненото дете, майката идва в този момент при чешмата, грабва го и тръгват ядосани. Знам, че се реагира веднага, щях да извикам Бърза помощ, как ще го оставя?

Бащата Андриян Георгиев обяснява ядосан защо е дал детето си на детска градина:

Защото държавата ме задължава да го дам на детска градина. Ние даваме за материали, за вода, за паркет, за юргани в групата. Оставям здраво дете, просто искам да си го взема здраво.

От звуковия файл можете да чуете репортажа на кореспондента на БНР в Смолян Радостина Чернокова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.