Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският драматичен театър вече е с напълно обновена сцена

След 3-годишна одисея Пловдив отново има своя театър. Над 4 милиона лева струва напълно обновената зала, унищожена от пожара през 2013 година.

Лично премиерът Бойко Борисов откри обновената сцена на Пловдивския драматичен театър. Придружен от министъра на културата Вежди Рашидов и от председателя на парламента Цецка Цачева, Борисов присъства на тържествената церемония в пълната зала на пловдивския театър, събрала елита на Пловдив и София.

На влизане в залата премиерът Борисов, придружен от директора на театъра Кръстю Кръстев, обяви пред журналисти, че преди години тук е било гробница, а сега е една разкошна зала.

Трябва да си гледате театъра, а като дойде време за Великобритания вдругиден, ще говорим за Великобритания. Сега, ако искате да покажете нещо, какъв театър беше изгорял в Перник, такъв беше в Пловдив, иначе всички са много силни за култура, за образование, страшни приказки съм чул.

В словото си министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че правителството е изпълнило своето обещание и е възстановило театъра на пловдивчани.

След като и директорът Кръстьо Кръстев благодари от сцената на премиера, гостите гледаха представлението на Камен Донев "За всеобщата просвета“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14