Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кулов представя новата си книга "Хора на истината"

Снимка: БГНЕС

Журналистът от Кърджали Георги Кулов избра Българското национално радио, за да представи новата си книга. Тя е озаглавена "Хора на истината" и в нея се разказва за общността на алианите в България.
„Хора на истината“ е поредната изследователска книга на журналиста Георги Кулов. Освен историята на алианите, тя описва съвременните обичаи, съхранените традиции и местата, където се провеждат техните големи събори. Кулов е единственият репортер, допуснат близо до това сравнително слабо известно ислямско общество. В средата на юли книгата ще бъде представена за първи път на национално ниво. 
Националното радио е една от най-авторитетните институции в страната, институция, която се ползва с доверие заради своята обективност и смятам, че това ще бъде най-добрият ефир за едно послание, за мир и солидарност, което излъчва тази общност и разбира се сме се опитали да го предадем чрез книга.
 Общността на алианите, наричани още алевити, присъства в България, Гърция, Македония и Европейската част на Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14