Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици и противници на "Нощните вълци" се сбиха и в центъра на София

Снимка: Николай Христов
Привърженици и противници на похода на "Нощните вълци" се сбиха пред храма "Св. Александър Невски" в София. Двама души са задържани, но не се знае кой пръв е започнал сблъсъка. Скандалът избухна, след като двете групи се озоваха в непосредствена близост без полицейска охрана помежду им. Полицаите вземат обяснения на участниците. Екипи на СДВР оградиха района. 

По-късно полицията блокира централния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски", за да даде възможност на няколко души да излязат. Това предизвика негодуванието на събралите се противници на мотопохода на "Нощните вълци". Двоен кордон е разделил противниците и привържениците на похода. 

Привържениците на шествието на "Нощните вълци" заявиха:

Първо, мотористите не са тези, за които ги мислят. Те тръгват да обединяват славянския свят, славянската духовност. Ние подкрепяме напълно и изцяло Путин. За нас той е човек, който се е втурнал да спасява света.

СнимкаНа противоположното мнение бяха противниците на шествието:

Нямаме нужда в свободна европейска България от путински зелени човечета, "Нощни вълци" и прочие. Знае целият свят какво направиха в Крим. Тука е свободна България. Това е паравоенна путинска организация.

Защо в България не се учи истинската българска история. Ако се учеше истинската история, нямаше да има нито един русофил в България. Кога ще се учи за митрополит Методи Кусев, преселението на българите, за убийствената политика на Русия срещу българския народ, коментираха противници на шествието.

Общо четирима души бяха отведени от полицията около храм-паметника "Свети Александър Невски". За момента  обаче от МВР няма категорична информация дали тези хора са задържани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Столична община е съгласувала мотошествието на "Нощните вълци" със становище на МВР, ДАНС и прокуратурата

Столичната община съгласува мотошествието на "Нощните вълци", след като беше поискано становището на МВР, ДАНС и прокуратурата. В четвъртък общински съветници от Реформаторския блок настояха да се забрани на руските рокери да влизат в София. Мотивите изложи..

публикувано на 01.07.16 в 13:48