Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашки от автомобили, чакащи за регистрация пред КАТ, се образуват през последните дни

Снимка: БГНЕС

Опашки от автомобили, чакащи за регистрация пред КАТ, се образуват през последните дни. Днес някои от шофьорите са чакали по шест часа.

Златко Златанов - началник сектор "Регистрация" в КАТ-София обясни причините:

Сутрин се струпват повечето автомобили. Сутрин  между 6.30-7.00 продължава да се увеличават и се струпват опашки, около 12.30-13.00 вече няма опашки. Сега на какво се дължи, мога само да гадая. Предполагам, сега е летен сезон, хората може би искат да си регистрират сутрин бързо автомобилите и да пътуват за морето с тях. Това е една от причините, другата, най-вероятната причина е, че София в последните години доста се разрасна и много хора от провинцията идват в София да работят и регистрират автомобили. Капацитетът на КАТ е такъв, че не може да поеме безкраен брой автомобили и затова се получава такова струпване. Общата бройка за двете рвгистрации е около 800 автомобила.

Златанов апелира хората, които нямат крайна нужда от регистрация на автомобили и няма да пътуват, да извършат регистрацията след 10.30 - 11.00 ч., когато е по-спокойно.
Още по темата чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.