Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музеят на занаятите в Троян предлага лесен достъп на хора с увреждания

Снимка: БГНЕС

Музеят на занаятите в Троян вече предлага нова услуга за хората със зрителни увреждания както и безплатен вход. За тях са изработени пътеводители на експозициите, преведени на брайлово писмо.

В музея е обособено място, където хората със зрителни затруднения могат да научат повече за Троян и за природните и културно-историческите забележителности на района.

Подготвена е аудиобеседа, качена на смартфон и таблет на музея, която ще се предоставя на посетителите със зрителни проблеми. Осигурени са и 20 занаятчийски произведения за допир и лупи, които да помагат при разчитането на текстовете. Трима троянски майстори са дарили свои произведения в подкрепа на музейната инициатива. 

До втория етаж на музея има монтирана платформа за лесен достъп на хора с увреждания и е изградена специална входна пътека за инвалидните колички.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14