Близо 40 сорта дегустираха днес лозари, научни работници, експерти от областта на лозарството и много граждани.
Демонстрирани бяха най-различни сортове - всеки със специфичен вкус, фини аромати, различни оттенъци на бялото и червеното, с различна големина на чепките и гроздовите зърна. Обединява ги трудът на учените, които работят с години, за да се получи нов вид грозде на пазара.
Как се създават нови сортове, кой измисля имената, как се развива лозарството и с какво се гордеят в единствения Институт по лозарство и винарство у нас - отговори на тези въпроси чуйте в репортажа на Латинка Светозарова в звуковия файл.
Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и..
Драматичният театър "Невена Коканова" в Ямбол отбелязва 75 години от обявяването си за професионален културен институт. През 1949 година, с Указ на..
Иновативното проучване на лечение на рак на гърдата, ръководено от д-р инж. Веселина Узунова, ѝ донесе място сред топ 30 финалисти в световния формат на..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg