Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на специалисти затвори урологичното отделение към ловешката болница

Снимка: БГНЕС

Урологичното отделение на болницата в Ловеч не работи поради липса на лекари-специалисти. Лечебното заведение е в тежко финансово състояние от много време, милиони левове са задълженията, въпреки че част от тях са изплатени през последните месеци.

Двама от лекарите-специалисти в урологичното отделение на ловешката болница са напуснали, а третият е в болнични. Пациентите се пренасочват към други отделения, съобщи директорът на болницата д-р Татяна Ганчева. В момента се търсят лекари-специалисти:

Проблемът с човешкия ресурс включва незаети длъжности от лекари-специалисти, медицински специалисти, медицински сестри, лаборанти, акушерки. 

Д-р Ганчева допълни, че задълженията на лечебното заведение намаляват. През месец май тази година те са били близо 6 милиона лева:

Които включват задължения към доставчици, задължения към персонал, осигуровки, данъчни задължения, обезщетения на длъжностни лица. За мен е важното, че има намалени задължения към доставчици - 401 хиляди лева и просрочени - 85 хиляди лева.

Директорът на ловешката болница увери, че лекари и персонал получават всеки месец възнагражденията си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.