Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът за граничен пункт Рудозем - Ксанти бе представен в Смолян

Снимка: БГНЕС

В Смолян бе представен окончателният вариант на проекта за граничния пункт Рудозем - Ксанти. Областният управител на Смолян Недялко Славов обяви предстоящите стъпки за изграждането на новия пункт:

Проектът с всички приложения ще бъде внесен за разглеждане на междуведомствен съвет по въпросите за граничния контрол. Съветът трябва да се произнесе с положително или отрицателно становище по така представеният проект. След като имаме положително становище, следващата процедура е да представим работните проекти с това становище в МРРБ за снабдяване с необходимия ни документ, разрешение за строеж. Съгласно подписаният договор с финансиращият орган по програмата през 2019 година, трите партньора - българската пътна агенция, гръцката пътна агенция и областна администрация трябва да са изпълнили ангажиментите по строителството на пътните връзки и на ГКПП.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.