Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемната грижа – кауза или източник на доходи

Преди две седмици се развихри поредният скандал със социалната услуга „Приемна грижа“. Социална работничка от монтанското село Крива Бара беше обвинена, че раздава одобренията за приемно родителство срещу пари... Като прибавим към този скандал и всички предишни случаи, в които децата бяха наричани „малки банкоматчета или касички, а приемните родители – печалбари, няма как да не се запитаме „Кауза ли е приемната грижа или източник на доходи?“ Отговор на този въпрос потърсихме от Мария Благоева, член на УС и зам. председател на Националната асоциация за приемна грижа, от Илиян Ризов, председател на сдружение „Съпричастие“, и Георги Минков, приемен родител от Варна. За любовта, за болката и отговорността, за работата и за запазването на работни места – за всичко това още стана дума в предаването „Познати и непознати“ от 21 ноември 2016 г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Наталия Маева е Европейски шампион по бадминтон в категория 50-59 години!

Какви са възможностите за спортна изява на трансплантирани хора

В Лисабон бяха открити Европейските игри за трансплантирани и диализирани. Спортистите се състезават в различни видове спорт – лека атлетика, тенис, тенис на маса, бадминтон, плуване... над 10 вида спорт. За първи път България участва със свой отбор.  Това е празнуване на самия живот, който може да продължи в различна форма, въпреки невероятно..

обновено на 22.07.24 в 18:28

Еврика! Успешни българи: кап. Костадин Недев

Той е военен пилот, носител на наградата "Най-добър млад мениджър" на фондация "Еврика". Получава я като основател на образователен стартъп и платформа за технологично обучение "Млад изобретател". Израснал е в семейство на двама инженери – университетски прeподаватели, и тази среда още в ранна детска възраст е създала у него интерес към технологиите...

публикувано на 22.07.24 в 17:20

© WWF
Надживели динозаврите, днес есетрите са на ръба на изчезването.

Да спасим дивите есетри в Дунав

Есетрите са древни риби, които са се появили на Земята още преди 200 милиона години. Броят на диви есетри в последните години драстично намалява вследствие на свръхулов, незаконна търговия с хайвер, силни изменения на естествения вид на големите реки, които са естественото им местообитание. Есетровите риби са най-застрашеното семейство..

публикувано на 22.07.24 в 08:10

В Армения посрещат Мисис Европа като коронована особа

Пловдивчанката Манита Вартан гостува в "Покана за пътуване" броени дни след като спечели за България короната на Мисис Европа през ноември миналата година. Тогава тя разкри интересни подробности за конкурса, който се проведе в Истанбул, за отношенията между 35-те претендентки, за благотворителните инициативи. В интервюто Манита спомена, че макар..

публикувано на 19.07.24 в 17:50
Росена Добрева и Цвета Николова

Росена Добрева: Добрите и смели хора не бива да бъдат забравяни

Тя е 16 годишно момиче и наесен ще бъде в 10 клас. Родена е и живее в гр. Стралджа – градче близо до Ямбол. Като повечето млади хора, родени в малък град, тя е притеснителна и с неоснователно ниско самочувствие, което, надявам се, скоро ще преодолее. Обича да пише и се интересува от съвременна българска литература. На тазгодишния – 11 пореден,..

публикувано на 19.07.24 в 10:38