Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Лудогорец": Нужен е интелект, за да победим "Базел"

Георги Дерменджиев очаква победа от неговите футболисти при гостуването на "Базел" в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на футболния ни шампион "Лудогорец" Георги Дерменджиев поиска тимът му да играе разумно в утрешната важна среща с Базел от групите на Шампионската лига. Специалистът подчерта, че успехът ще се постигне не само с чисто футболни средства, а и с голяма доза интелект.

Ние ще си играем тази игра, която можем. Даваме си сметка, че ни чака труден мач срещу силен съперник. Мислим позитивно и искаме да играем напролет. Това наистина е важен мач, който ще донесе много престиж на клуба и отбора. Този двубой трябва да се изиграе на високо интелектуално ниво, за да постигнем успех. Базел също изиграха много добре мачовете си досега, затова очаквам и ние да изиграем един много добър мач. Тази рутина, която вече придобихме, се надявам точно в сряда да я приложим. Базел знае какво ще загуби, ако не спечели в София, ние също. Така че не очаквайте мач, който ще минава на приливи и отливи, а ще е тактическа битка. Ние изиграхме много мачове, които бяха напрегнати, като този, така че не мисля, че напрежението ще ни окаже влияния. Вярно е, че ще има напрежение, но не вярвам да повлияе, каза Дерменджиев.

Срещата от първа група на Шампионска лига е в сряда от 21.45 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.