Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в София е мобилизирана заради футболната среща между "Лудогорец" и "Базел"

Снимка: БГНЕС

Полицията в София е мобилизирана заради футболната среща между "Лудогорец" и "Базел" на Националния стадион "Васил Левски" тази вечер. За феновете на гостуващия отбор е предвиден сборен пункт на площад "Свети Александър Невски". Оттам шествието ще започне в 17.30 часа.

На изградени контролно-пропускателни пунктове полицията ще извършва щателна проверка на всички посетители на футболната среща. МВР ще следи за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и бутилки.

Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител. Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазването на реда на територията на целия стадион.

Служителите на СДВР ще охраняват само гостуващите фенове на Базел. За да бъде избегнато струпване, от полицията напомнят, че вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19.45 часа.

Системата на МВР за плащане на глоби онлайн няма да работи утре от 17.00 часа заради профилактика. От МВР са категорични, че в петък през деня услугата ще бъде възстановена. Автоматизираната система дава възможност хората да плащат наложените глоби по наказателни постановления. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

„Лудогорец“ – „Базел“ пряко по „Хоризонт“

„Лудогорец“ – „Базел“ пряко по „Хоризонт“

Отборът на „Лудогорец" приема "Базел" на Националния стадион "Васил Левски" в среща от 1-ва група на Шампионската лига и ще я предаваме пряко по програма „Хоризонт“ на БНР от 21.45 часа. Главен съдия на двубоя ще бъде англичанина Мартин Аткинсън...

публикувано на 23.11.16 в 07:55
Георги Дерменджиев очаква победа от неговите футболисти при гостуването на

Треньорът на "Лудогорец": Нужен е интелект, за да победим "Базел"

Старши-треньорът на футболния ни шампион "Лудогорец" Георги Дерменджиев поиска тимът му да играе разумно в утрешната важна среща с Базел от групите на Шампионската лига. Специалистът подчерта, че успехът ще се постигне не само с чисто футболни..

публикувано на 22.11.16 в 21:12