Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наркотици, оръжие и боеприпаси са задържани при различни полицейски операции в страната

Снимка: Мила Младенова

Криминалният контингент се е активизирал, обяви главният секретар на МВР Георги Костов. Според него причина за това е политическата нестабилност. Няколко операции срещу трафика и разпространението на наркотици и оръжие отчетоха днес от Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Костов допълни, че полицията ще продължи да работи по същия начин, както и досега срещу представителите на организираните престъпни групи, които се занимават с различни престъпления.

От ГДБОП и прокуратурата отчетоха няколко операции. При едната от тях снощи в Студентски град са задържани близо 80 килограма хероин, предназначен за трафик в страни от Западна Европа, обясни Костов. Двама души са задържани по тази операция, допълниха от МВР.

При друга акция в Стара Загора е задържано голямо количество оръжие и боеприпаси, което, според думите на главния секретар на МВР, е достатъчно да бъде извършен голям терористичен акт. По тази разработката е ясно, че оръжието е било предназначено за продажба в чужбина. Двама от задържаните при операцията в Стара Загора са служители на оръжиеен завод у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.