Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР провежда масирани проверки на тежкотоварните автомобили

Снимка: РАДИО ВИДИН
Операция, насочена към контрол на техническото състояние на камионите по пътищата и превоза на нелегални мигранти, започва МВР.  Акцията се провежда днес на пътя София - Калотина. Това е едно от трасетата, сочени като най-рискови, защото трафикът там е натоварен и тировете са основна част от него. По данни на МВР, по този път най-често се превозват и мигранти в посока Сърбия.

Подробности за акцията оповести в ефира на "Хоризонт" Росен Рапчев от КАТ-Пътна полиция:

Операцията е насочена основно към проверка на тежкотоварните автомобили във връзка с техния превоз, неукрепени товари и безопасността на пътя, както и документите на водача и на товарите.

В операцията участват Агенция "Митници", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Пътна инфраструктура". Всички тези служби съвместно с МВР и Пътна полиция, криминална и икономическа полиция, ще направят пълна и обстойна проверка на всички превозни средства - основно за документи - дали са правилно оформени, както и за превоз на нелегални имигранти и превоз на акцизни стоки.

На въпрос дали мястото, на което ще бъдат проверките, е най-рисковото трасе към Калотина за превоз на нелегални мигранти, Росен Рапчев отговори, че основният акцент в момента е за пътната безопасност и подготвеността на товарните автомобили за зимните условия, а проверките, свързани с мигрантите, са съпътстващи и представляват допълнителен акцент.

В операцията участват и холандски експерти. Повече може да научите от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.