Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцислав Станков: Няма опасност от взрив в Хитрино - взети са всички мерки

Председателят на Пожарникарския синдикат "Огнеборец" категорично опроверга твърденията, че екипите са закъснели

Снимка: БГНЕС


Няма опасност от обгазяване на пожарникарите, които работят близо до авариралите цистерни в Хитрино, те имат необходимото оборудване. Това увери в интервю за "Хоризонт" Венцислав Станков, председател на пожарникарския синдикат "Огнеборец". Той допълни, че поддържа постоянна връзка с колегите си, които са в епицентъра на взрива.
Има още изтичане на газ пропанбутан от една цистерна. Охлажда се цистерната, няма опасност от взрив. Държа да отбележа, че няма опасност за населението от взрив - взети са всички мерки.  
Станков  категорично опроверга твърденията, че екипите са закъснели и определи като "изключително добра" организацията и реакцията на екипите.
Съобщението за произшествие в оперативния център е получено в 5.42 часа. Веднага заминават два броя автомобили към мястото на произшествието. Докато пътуват тези два автомобила, вече са пуснати от област Шумен още шест броя автомобили да пътуват за мястото на произшествието, и в 6.20 часа се пускат допълнителни автомобили от Търговище, Варна, Велико Търново и Разград.

Станков допълни, че подържа постоянна връзка с колегите си, които са в епицентъра на взрива. От синдиката ще направят всичко възможно огнеборците, които са се отзовали на сигнала, да бъдат предложени за награда.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.