Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов цитира текстове от Библията и Корана и призова свещениците да се молят за мир

Снимка: БГНЕС

При откриването на обходния път на Смолян премиерът Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана и призова свещениците да се молят за мир:
Районният мюфтия ми е подготвил да ви прочета нещо какво пише в Корана: "Този, който строи земята, да е постеля за вас и прокара там пътища за вас". Омръзна ми всеки ден да пиша съболезнователни телеграми. Вчера написах до президента Путин, с турците говорих, с канцлера Меркел, а това от тука е на един час път до нас и ако нещо можем да си пожелаем днес, само мир през следващата година. И ви съветвам всички да се молите, и попове и мюфтии за това.

Премиерът Бойко Борисов осъди кървавия инцидент на Брайт-шайд-плац в Берлин вчера и изрази най-дълбоки и искрени съболезнования за жертвите в телеграма до федералния канцлер Ангела Меркел.
Потресени сме от жестокостта и вярваме, че виновниците за този акт на насилие ще понесат отговорността си, пише Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.