Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: Заплаха за страната ни към момента няма

Снимка: Радио Шумен


Получена е информация за опити на терористи да достигнат Западна Европа, минавайки през територията на страната ни. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя подчерта, че заплаха за страната ни към момента няма.

Бъчварова допълни, че към момента няма информация за подготвен терористичен акт у нас. Няма и информация за тероризъм, който евентуално да бъде насочен срещу някои от дипломатическите ни мисии в чужбина. Въпреки това обаче МВР остава в готовност да реагира при подобни инциденти, обясниха още от МВР.

Остава засилено полицейското присъствие при всички масови мероприятия, които следват в следващите дни по коледните и новогодишните празници. Засилено ще бъде и полицейското присъствие около гари, автогари, търговски центрове и места, където се събират множество хора.

Според Румяна Бъчварова у нас не се забелязва радикализация на мюсюлманите, живеещи в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Гл. комисар Георги Костов: Мерките за сигурност и в България ще бъдат засилени

Ситуацията след атаката в Берлин ще обсъдят представители на всички български служби в Министерството на външните работи. Вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни, че трябва да се обобщят всички данни и мерките за сигурност. Преди това главен комисар..

обновено на 20.12.16 в 15:30

Обявена е повишена бдителност по българската граница и военните обекти

Обявена е повишена бдителност по границата и военните обекти.  Това обяви началникът на отбраната генерал Константин Попов  на полигона "Ново село" край Сливен. Днес там се проведе заключителният етап от многонационалното военно учение "Платинен..

публикувано на 20.12.16 в 16:08