Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще продължи и през празниците

Снимка: БГНЕС


Очакват се проблеми с движението по автомагистрала "Хемус" заради ремонт на два от тунелите. При необходимост от КАТ ще осигурят обходни маршрути.

Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че ремонтът на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще продължи и през празниците:

Подготвени са обходни маршрути, а именно - движение по стария път за 23-ти, когато очакваме повече жители на столицата да я напуснат. Има възможност движението да бъде пренасочено през пътния възел "Витинска река", по стария път през Витиня и след това отново да бъде върнато движението на автомагистралата.

От Пътната полиция очакват засилен трафик в посока Кулата и Калотина. Допълнителни полицейски екипи ще следят за нарушения по пътищата, заяви комисар Бойко Рановски. Полицията взема сериозни мерки за сигурност преди Коледа и нова година. Причината предстоящото голямо пътуване на хиляди автомобили, които ще напуснат столицата и големите градове на страната.

Забранява се движението на ТИР-ове по магистралите от 16 до 20ч.  на 23 декември., както и на 26 декември и втори януари от 14 до 20ч .


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.