Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13-годишно дете е в кома в бургаската болница след употреба на дрога

| обновено на 01.01.17 в 13:09

13-годишно дете е прието в болницата в Бургас в кома след употреба на дрога в новогодишната нощ.

Момчето е било в много тежко състояние и е транспортирано до  болницата от друго лечебно заведение. Детето е настанeно във Второ педиатрично отделение, където лекарите са успели да го стабилизират.

28 души са преминали през противошоковата зала на Спешното отделение в новогодишната нощ. Шестима от тях са били с травми, получени след употреба на алкохол.

При сбиване в град Черноморец са пострадали две момчета на 19 и 20 години. Те са приети в болницата с комоцио и счупен нос. Момиче от същия инцидент е с алкохолна интоксикация, но без наранявания.

Останалите са потърсили помощ заради счупени крайници, хипертонични и сърдечни кризи. Няма пострадали от пиротехнически средства.

От спешното отделение във Военноморската болница във Варна съобщиха, че 11 души са преминали през него в новогодишната нощ. Петима са били приети в здравното заведение.

Две момичета на 19 и 14 години и младеж на 20 с алкохолно отравяне, но вече са в по-добро състояние. Един е приет с алергия и един с кардиологични проблеми.

13-годишно момче е пострадало след като фойерверк е паднал върху крака му през  нощта в София. Момчето е отведено в болница "Пирогов", където е прегледано и освободено за домашно лечение.

От болницата съобщиха още, че 7 души са приети в токсикологията през последните часове.. От "Пирогов" обясниха, че няма тежки инциденти, които да налагат стационарно лечение.Мария Пойразова от лечебното заведение допълни:

13-годишно момиче, върху чийто крак е паднал фойерверк, изпуснал е фойерверка върху крака си, идва в "Пирогов". Раната му  обработена, зашита и той е освободен, не се налага болнично лечение.

Що се касае за тези, които са алкохолна интоксикация, приети в Клиниката по токсикология, горе-долу са разпределени 50 на 50 случаите възрастни и младежи. Възрастните са между 18 и 59-годишни. Младежите са във възрастовата група 14-15 години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.