Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР с 278 нови патрулни автомобила

Снимка: БТА

278 нови патрулни автомобила получи МВР. Колите притежават автоматична връзка за проверка на документи на водачи, спрени от патрулите на КАТ. Така ако шофьор, който има неплатени глоби под формата на актове или фишове, бъде спрян от патрул с подобна кола, всички предишни нарушения ще бъда установени на място от полицаите. Проверката обхваща не само шофьора на колата, но поведението му на пътя и данни дали човекът се издирва, дали колата, която кара е редовна и дали тя има необходимите застраховки и прегледи.

Освен това в МВР започва и преглед на старите коли, които до момента са били използвани от "Пътна полиция". Това обясниха директорът на Националната полиция комисар Христо Терзийски и вътрешният министър Румяна Бъчварова:

За всичките областни дирекции съобразно техните структури на "Пътна полиция" или там, където имат смесени екипи, ще бъдат раздадени на отделите "Охранителна полиция"
, каза комисар Терзийски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.