Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Последната изповед на Апостола“ в Родопския драматичен театър

Васил Левски
Снимка: архив
Във втора зала на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ в Смолян тази вечер пред средношколци ще бъде премиерата на "Последната изповед на Апостола“ по едноименната повест на Светозар Казанджиев. Театралната адаптация и режисура е на актрисата Емилия Ованесян. Участват Мариян Горцев и Румен Бечев.

Родопският драматичен театър прави свой прочит на книгата за Апостола. Основната цел са подрастващите, които тепърва влизат в живота и изграждат своите ценности, а образът на Левски е може би най-подходящият пример. Поднесен е по по-друг начин, през погледа на средношколник, който трябва по задължение да направи реферат за Левски по повод годишнината от неговото рождение, каза Румен Бечев, директор на театъра и актьор, превъплътил се в образа на Апостола.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Чернокова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14