Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова - между "Ла Скала" и Метрополитън опера

Красимира Стоянова

В графика на оперната прима Красимира Стоянова месеците януари и февруари на 2017 година бяха запълнени със спектакли на операта "Дон Карлос" от Верди на сцената на престижния милански театър "Ла Скала" под диригентството на Мюнг-Вун Чунг, с участието на Франческо Мели, Феручо Фурлането, Екатерина Семенчук и др.


На 27 февруари предстои и песенен рецитал на дуото Красимира Стоянова и Людмил Ангелов, билетите за който вече са разпродадени.

През март и април блестящата българска изпълнителка ще бъде в Ню Йорк, където ще пее партията на Аида в едноименната опера на Верди.

В интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Красимира Стоянова разказа за операта "Дон Карлос", за високите изисквания на миланската публика, за успехите и трудния път на всеки артист до тях. Този живот е много отговорен, защото човек е отговорен първо пред себе си, ако иска да оцелее в тази професия, и второ е отговорен към другите. Това голямо щастие, което изпитваме в този момент на пеене, този процес просто си заслужава да пренесем тази лична жертва - всеки сам за себе си да пренесе тази лична жертва в името на изкуството - сподели певицата.

Чуйте цялото интервю с Красимира Стоянова в първия звуков файл, а във втория - изявлението й по повод смяната на ръководството на Софийската филхармония, където през настоящия сезон тя изпълнява ролята на артистичен съветник по покана на и.д. директор Светлина Терзиева, заменена след конкурс от новия директор Найден Тодоров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Албумът Verismo на Красимира Стоянова - вече на световния музикален пазар

Един от най-красивите гласове на оперната сцена, този на българската оперна прима Красимира Стоянова, отново бе запечатан на записи, които вече можем да притежаваме и да слушаме с голямо удоволствие. За романтичните меломани компанията Orfeo,..

публикувано на 22.02.17 в 17:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14