Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилската публика аплодира музика от български автори

Театърът във Форталеза, Бразилия

От 9 до 26 февруари 2017 г. в бразилския град Форталеза се проведе Панорама на българската култура и изкуство. Инициативата бе на г-жа Нара Васконселос, която от години живее в България и има голям принос за изграждането на културни връзки мужду двете страни. В организацията се включи и българското посолство в Бразилия, и лично посланик Валери Йотов, който вижда ценни възможности за разширяване на обхвата от дейности в областта на културата и образованието. С негово съдействие пианистката проф. Борислава Танева изнесе концерти и в столицата Бразилия. Тя представи и музикалното обучение в Националната музикална академия в София в няколко бразилски университета.

За нас е изключителна чест, че можахме да се включим в този проект, който е партньорство между различни български институции, включително и нашето посолство. В крайна сметка тази Панорама на българската култура предизвика много силен интерес и много положителни отзиви в Бразилия - сподели за БНР  посланик Йотов.

Цялото интервю с Валери Йотов за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" и още за плановете на българското посолство в Бразилия за разширяването на културното сътрудничество между двете страни чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Театърът във Форталеза, Бразилия

Панорама на българската култура и изкуство в Бразилия

Форталеза е крайбрежен град, разположен в североизточния регион на Бразилия. Столица е на щата Сеара, с население около 3 милиона души. Там от 9-ти до 26 февруари 2017 г. ще се проведе Панорама на българската култура и изкуство. Инициативата е на г-жа..

публикувано на 09.02.17 в 14:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14