Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският музикален фестивал в София започва с "Моцарт х 3"

Седемнайсетото издание на форума ще бъде открито на 29 март и ще продължи до 10 юни. Програмата обхваща различни жанрове музика, а събитията ще бъдат на най-различни сцени в столицата - на открито и закрито.

Стартът ще бъде даден в зала "България" от Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров, който ще се присъедини и към солистите Виктория Василенко и Георги Черкин в изпълнението на Концерт за три пиана и оркестър от Моцарт. Шанс да се представи пред публиката на това престижно събитие ще има и младият пианист Емануил Иванов – носител на наградата на агенция „Кантус Фирмус“ от конкурса „Млади виртуози 2016“.

Eвропейски музикален фестивал 2017 e част от календара на културните събития на столичната община за 2017 г. и се провежда с подкрепата на Министерството на културата.

Подробности за предстоящите събития разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Даниела Ханджиева - артистичен директор на фестивала. Чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14