Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запечатаха водоизточник в Доспат

Снимка: БГНЕС

Запечатаха водоизточник „Бунара“, намиращ се до детска градина „Слънце“ в Доспат. Мярката е заради лоши показатели на водата.

Резултатите от химичния анализ показват завишено съдържание на нитрати, а от биологичния анализ - завишено съдържание на колинии коли и занижено съдържание на коли титър. Водата не е годна за питейни и битови нужди, както и за водопой на животните, каза кметът на община Доспат Елин Радев:

Този водоизточник е самостоятелен. От тази вода пият само животни и се перат килими и пътеки, тъй като са създадени добри условия за пране. Но при изследване на водата се установи, че химичният и биологичният й анализ са лоши и има лоши критерии. Водата не може да се ползва. От РЗИ пуснаха пробите, видяхме, че водата е вредна, и затова запечатахме водоизточника. Директно сме вкарали водоизточника в канализацията, за да няма достъп по никакъв начин до него.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.