Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златната Диана 2017" - музикални празници в Ямбол

Снимка: БГНЕС
С матине в Безистена на 7 май започват традиционните музикални празници "Златната Диана" в Ямбол. В концерта на камерния ансамбъл "Дианополис" с главен диригент Константин Илиевски специални гости ще бъдат Теодосий Спасов - кавал и Мартина Митева - перкусии.


В следващите три дни афишът включва още "Вълшебната флейта" от Моцарт - спектакъл на Държавна опера Стара Загора с диригент Димитър Косев; вечер, посветена на испанската музика с изпълнения на Симфониета Видин със солисти Цветан Недялков - китара и Красимира Султанова - цигулка, под диригентството на Константин Илиевски. 
Красимира Султанова - концертмайстор на камерния ансамбъл "Дианополис", ще се представи с музика на Ян Сибелиус и в последния концерт на 10 май, когато фестивалът ще бъде закрит.


Чуйте в звуковия файл интервюто с диригента Константин Илиевски, излъчено в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Снимка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14