Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа на пътя Поповица-Асеновград отне живота на четирима души

Снимка: БГНЕС

Четирима души загинаха при тежка катастрофа на пътя от Поповица към Асеновград в района на село Богданица. По първоначални данни на полицията при завой лек автомобил е излязъл от пътя и е попаднал в крайпътна нива. Загиналите са пътували в колата - двама мъже и две жени. 

Инцидентът е станал около 16.20 часа, като часове наред пътят остана затворен за движение заради извършваните на мястото следствени действия.  Продължава обаче изясняването на причините, довели до тежкия инцидент.

По-рано през деня оОбластната дирекция на МВР в Смолян започна кампания във връзка с четвъртата Глобална седмица на ООН за пътна безопасност под мотото “Спаси живот! Намали скоростта”.  Целта на к
ампанията, която ще продължи до 14 май, е недопускане на произшествия на пътя поради превишена и несъобразена скорост, подобряване безопасността на пътното движение на територията на дирекцията.

Според данни на "Пътна полиция" най-често причините за възникване на тежки катастрофи с ранени и убити участници в движението са нарушения от страна на водачите на мпс, превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и шофиране от неправоспособни водачи, неизползване на обезопасителен колан и каска, а също и неспазване на пътните знаци и неправилни маневри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.