Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пета година Административният съд в Смолян отваря врати за граждани

Снимка: БГНЕС

За пета поредна година Административният съд в Смолян отваря врати за граждани, медии и институции.

Целта на инициативата е да популяризира дейността на съда, повиши правната култура на гражданите във връзка с образователната програма "Съдебна власт, информиран избор и гражданско доверие", "Отворени съдилища и прокурори 2016-2017 година". 

Основно място е отделено за повишаване правосъзнанието на учениците и как да защитават своите нарушени права. Гражданите ще могат да се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, да разгледат сградата на Съдебната палата, да научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация. 

В ранния следобед програмата ще приключи с провеждането на симулативен административно-наказателен процес по действителен случай на две инстанции, в който участват ученици от средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в областния град. Процесът ще бъде излъчван на живо. Линкът на видеото ще бъде публикуван на сайта на Административния съд.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.