Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2016": Китаристът Георги Димитров-Жожо с награда "Олга Камбурова"

Георги Димитров-Жожо
Снимка: БНР/Ани Петрова

В поредица Ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета "Музикант на годината 2016" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по "Хоризонт". Церемонията по награждаването се състоя на 18 април 2017 година в препълнената с публика зала "България".


Тази година в подкрепа на младите таланти бе учреден и нов приз в почит към дългогодишната водеща на предаването „Алегро виваче“ и създател на наградите „Музикант на годината“ - Олга Камбурова, която ни напусна през 2016 г. В тази идея екипът на "Алегро виваче" получи подкрепа от група български музиканти и журналисти, както и от Музикална къща БНР, която ще продуцира студиен запис на наградения.

За първи носител на приза бе определен 16-годишния китарист Георги Димитров-Жожо, ученик в Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София. Макар и много млад, той е носител на много награди от конкурси, последната от които спечели само дни след галаконцерта "Музикант на годината 2016".

Чуйте интервю с Георги Димитров-Жожо и неговото изпълнение с камерния ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Галаконцертът "Музикант на годината 2016" – запис

Галаконцертът "Музикант на годината 2016" привлече в столичната зала "България" на 18 април многобройна публика, любопитна да разбере кой е победителят в националната анкета на предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт". Статуетката "Музикант на..

публикувано на 03.05.17 в 10:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14