Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч изплати на лекарите и персонала заплатите за месец май

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Ловеч изплати на лекарите и персонала заплатите за месец май, след като бяха вдигнати запорите върху банковите и сметки.  Ловешката болница е в толкова тежко финансово състояние, че съществуването и беше поставено под въпрос.

Само до преди две седмици работещите в лечебното заведение имаха да получават по четири запрати, но със съдействието на Министерството на здравеопазването, което е мажоритарен собственик, бяха вдигнати запорите. Това позволи изплащането на забавените трудови възнаграждения. 

Само вчера на работещите в болницата са преведени общо близо 300 хиляди лева, направени са и разплащания към специалисти, доставчици и кредитори. Осигурени са необходимите лекарства и консумативи.

Ловешката болница беше пред фалит заради запорираните сметки и натрупани стари задължения към доставчици в размер на около 5 милиона лева. За справяне с тежкото финансово състояние за прокурист беше назначен д-р Георги Васев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.