Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взривното устройство в лондонското метро е имало таймер










Взривното устройство, което избухна във влак на лондонското метро, е имало таймер, съобщи Би Би Си без да посочва източника на информация.

По-рано началникът на контратерористичното подразделение на Скотланд ярд Марк Роули съобщи, че взривното устройство е било самоделно.

Взривът във вагон на метро влак на спирка „Парсънс грийн” избухна в 8.20 ч. Според очевидци, устройството е било в бяла кофа до вратата на вагона.

Снимка

Полицията в британската столица обяви експлозията за терористичен акт.

Броят на ранените достига 22, съобщи Националната здравна служба на Великобритания. Никой от пострадалите не е в състояние, опасно за живота. Общо 18 души са били откарани с линейки от мястото на инцидента, а други четирима са потърсили лекарска помощ самостоятелно. Ранените са настанени в четири клиники.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Взрив в лондонското метро

Взрив избухна в лондонското метро, предадоха световните агенции. По предварителни данни, няколко души са получили наранявания. Вестник „Метро” съобщи за хора с изгаряния по лицето...

публикувано на 15.09.17 в 13:05