Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 9% от училищата в Ловеч са установени над 20% отсъстващи ученици от началото на учебната година

Снимка: БНР
В девет училища в Ловешка област Регионалното управление на образованието е установило повече от 20% отсъстващи ученици при проверки от началото на учебна година.

В повече от половината училища в областта са извършени проверки както по отношение на отсъстващите и обхванатите ученици, така и за организацията на обучението, изпълнението на учебните планове и програми и документацията. Обърнато е и внимание на предприетите от училищата мерки и средства за ограничаване на безпричинните отсъствия, посочи началникът на управлението Еленко Начев:

Ние изискваме директора да осъществява системен контрол при своевременно вписване на отсъствията. Не може да се отсъства от училище, а ние да очакваме качествен учебен процес.

Начев уточни, че на директорите на училищата с много отсъстващи ученици са издадени задължителни предписания за контрол, а проверките ще продължат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.