Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция обяви търг за строител на пътя до бъдещия пункт "Рудозем – Ксанти"

Снимка: БГНЕС

Гърция обяви търг за избор на строител за изграждането на пътя до бъдещия гранично-контролен пункт "Рудозем – Ксанти". Очаква се той да заработи през 2019 година.

Държавната пътна компания "Егнатия Одос" обяви търга за строителството на пътя от българско-гръцката граница до село Димарио. Подаването на оферти е до 11 януари 2018 година, обяви областният управител на Смолян Недялко Славов:

Надяваме се на своевременно подписване на договор и изпълнение на строителството според планираните срокове на българска и на гръцка територия. С тази стъпка се приближаваме до осъществяване на дългогодишната ни мечта за отваряне на границата и реализация на проекта за гранично контролно-пропускателния пункт "Рудозем – Ксанти", коментира Славов.

Пътят от гръцка страна е пробит. Той е с дължина от 8 километра



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

видин дунав мост 2 гкпп граница граничен контролно пропускателен пункт

Отварят пункта Рудозем - Ксанти през 2019 година

 Идната година България ще завърши изграждането на пътя до бъдещия граничен пункт край Рудозем. Очаква се той да заработи година по-късно, съобщи за Радио Кърджали кметът на Смолян Николай Мелемов. Пунктът ще свързва градовете Рудозем и Ксанти, а..

публикувано на 04.07.17 в 11:06

Седем години навърши ГКПП Златоград – Термес – Ксанти

Днес се навършват седем години от официалното откриване на Граничния контролно пропускателен пункт Златоград – Термес – Ксанти.  По повод годишнината в параклиса „Свети равноапостоли Константин и Елена“, който се намира точно на самата граница отец..

обновено на 15.01.17 в 10:14

Новият граничен пункт Рудозем - Ксанти трябва да е завършен до края на 2018-а

Министърът на регионалното развитие и благоустройството  Лиляна Павлова е подписала разрешителното за строеж на пункта Рудозем-Ксанти и пътя до него.  Предстои публикуването му в Държавен вестник.  Разрешителното ще влезе в сила след 14-дневния срок, в..

публикувано на 17.12.16 в 08:22