Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малкият бизнес дава студентски стипендии на отличници с ниски доходи

Снимка: campus.egov.bg

Петима студенти, които са отличници с ниски доходи, спечелиха стипендии от по 2 хиляди лева, предоставени от три фирми от малкия бизнес. Стипендиите се връчват за трета година от Фондацията "Подкрепа за образование". 

Отличените студенти тази година са от сферите на финансите, правото и строителното инженерство. Те са избрани между 24-ма кандидати:

Вярваме, че бъдещето принадлежи на образованите млади хора. Това е основната ни идея, вие да повярвате, че сте подкрепени, да повярвате в себе си, да повярвате във вашето бъдеще, каза Розалина Козлева, председател на фондация "Подкрепа за образование". Една от отличените е Анна Павлинова - студентка 4-ти курс по финанси в Стопанската академия в Свищов. Средният успех на Анна е 6.00: 
Решила съм да инвестирам парите в магистратура, която ми предстои, и да завърша успешно образованието си.

Стипендиите ще бъдат изплащани в рамките на 10 месеца по 200 лева на месец. Първоначално стипендия е била обявена и за специалността "Топлотехника", но кандидати за нея не е имало.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.