Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МРРБ и областната управа в Смолян дадоха ход на проучване за рехабилитация на водопровода от язовир "Пловдивци“

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Министерството на регионалното развитие и областната управа в Смолян дадоха ход на инвестиционно проучване за цялостна рехабилитация на водопровода от язовир „Пловдивци“ до Рудозем и Мадан.


Ще бъде проучена възможността за водоснабдяване и на други населени места, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов

"Пловдивци" е с обем от 2,5 млн. куб. м. Годишното потребление на вода в областта е 5 млн.куб.м. което означава, че половината област може да се водоснабдява, има техническа възможност и това е препоръчително, за да потвърдим икономическата стойност на обекта, пък и самата вода е природно чиста, минава най-висша форма на пречистване. Говорим за цялостна подмяна на трасето, тъй като загубите са изключително големи. От там ще се проучи възможността за прехвърляне към Златоград и Неделино и ако може и за Смилян и за част от Смолянска община.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.