Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни снеговалежи е в сила за три области от Южна България

| обновено на 19.12.17 в 08:44
Снимка: БГНЕС

Предупредителен жълт код за обилни снеговалежи е обявен за днес в три области на Южна България - Смолян, Кърджали и Хасково. До обед главно в Родопите се очакват значителни валежи и образуване на нова снежна покривка до около 25 см.

Навсякъде в област Смолян продължава да вали сняг. Най-сериозна снежна покривка има в района на Доспат и Борино, която е около 25 см, съобщи областният управител Недялко Славов.

На прохода Превала и по пътя Батак - Доспат са въведени ограничения за движение на товарните автомобили над 12 тона да се движат без ремаркета и полуремаркета.

В Областното пътно управление в Смолян тази нощ е постъпил един сигнал за паднало дърво на пътя за смолянското село Стойките. Авариен екип е изпратен на място, за да го отстрани. По данни на пътното управление около 70 машини почистват и обработват пътищата в планинската област.

Късно през нощта слушатели на „Хоризонт“ съобщиха, че пътят през прохода Превала не е почистен от снега и трудно проходим. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.