Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на община Девин предупредиха, че ще спрат да плащат за вода заради увеличените цени

Жителите на община Девин предупредиха, че ще спрат да плащат за вода заради увеличените цени и липсата на пречиствателна станция. Протестната им декларация ще бъде изпратена до премиера, до омбудсмана, до Комисията за енергийно и водно регулиране и до Министерството на регионалното развитие. 

Протестиращите издигнаха плакати "Стоп на увеличението на водата", "ВиК-Смолян е мащеха за община Девин". Дияна Чаушева прочете текста на декларацията, която бе подкрепена с бурни аплодисменти:

Да се върне старата цена на питейната вода в община Девин и да не се увеличава през следващия програмен период до 2021 година. Да бъдат върнати незаконно взетите пари за вода от 1-ви май тази година.

Гражданите са готови на крайни действия като блокиране на пътища и спиране на ТИР-овете с вода.

Община Девин, както всички общини в областта, участва в Асоциацията на ВиК-Смолян, което допринася за финансиране на различни проекти, заяви кметът Красимир Даскалов:

В момента в Девин се приключват два водопровода. Погрешно от инициативния комитет се изказаха, че в Стрелча пият боза. Там водопроводът отдавна е сменен. Работим усилено с общинското ръководство за осигуряване на финансиране на водопровода за Настан. Имаме подготвени проекти за Осиково, Брезе и Беден. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

В Девин протестират заради скок в цените на питейната вода

В Девин ще се проведе протестен митинг заради увеличението на цените на питейната вода и липсата на пречиствателна станция в района.  Инициативният комитет "Да защитим цената на водата в Девин" призовава жителите на града да се съберат днес, за да..

обновено на 27.12.17 в 09:05