Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Смолян пред опасност да изпадне в неплатежоспособност

Община Смолян е изправена пред опасност да изпадне в неплатежоспособност, след като с официално писмо министърът на финансите Владислав Горанов е уведомил, че спира близо 3 млн. лева от общинската субсидия.

Това става след като на два пъти Общинският съвет в Смолян отхвърли предложението на кмета на общината Николай Мелемов за искане на нов безлихвен заем в размер на 3,950 млн. лв., каза зам.-кметът и финансист на общината Венера Ръчкова.

След неприемането от Общинския съвет на съгласието за удължаване срока или за взимане на нов безлихвен кредит с цел погасяване на стария, да – заплашена е с неплатежоспособност или със състояние, в което тя няма да може реално да покрие своите разходи от местни дейности.

За последна възможност и преразглеждане на безлихвения заем от управляващото малцинство са внесли докладна за извънредно заседание, което ще се проведе на 12 януари. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.