Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община ще пусне експериментално нощен градски транспорт

Снимка: БГНЕС

Столичната община ще пусне експериментално нощен градски транспорт. Това ще стане от пролетта, а превозните средства ще се движат от полунощ до 4.00 ч. сутринта. Още не е уточнено дали става дума за автобуси, тролеи или трамваи. Обсъждат се няколко линии, с обща спирка в центъра на София.

Промените идват по линия на нова наредба, която ще бъде внесена в СОС до края на седмицата. Картата за пътуване с нощния градски транспорт няма да важи за метрото. Тя ще може да се използва неограничен брой пъти за всички нощни линии, които ще са максимум четири. 

Промените предвиждат още - актът за пътник без билет, който отказва да плати глобата си, да стане 50 лева, а не както е сега - 200. Наредбата ще освободи пътниците от задължението да перфорират билет за обемист багаж, обясни директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.