Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият албум на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров е на музикалния пазар

В предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" гостуват Аглика Генова и Любен Димитров, носители на приза "Музикант на годината 2001" и на "Ехо Класик 2017" – най-престижната германска награда за класическа музика.

Но прочутото българско клавирно дуо вече има нова заявка за световни отличия – поредния албум, издаден от германската компания CPO, е на музикалния пазар. Той включва произведения от Карл Черни и Макс Брух, отново предлага на слушателя рядко записвана музика и отново е със значително българско участие.


"Надяваме се с този диск да допринесем тези концерти да бъдат все повече и повече изпълнявани. Имахме щастиетоСнимка да работим под диригентството отново на Йордан Камджалов, като при Карл Черни "Генезис" оркестър са наши партньори, а при Макс Брух е наш партньор Симфоничният оркестър на БНР. Компактдискът е копродукция на немския звукозаписен лейбъл, с който ние работим повече от 20 години, и Българското национално радио - вторият важен елемент и неделима негова част. Затова трепетът и вълнението ни са огромни, защото ние се намираме отново в сградата, където тази страхотна музика беше записана." - сподели пианистката Аглика Генова.

Подробностите за проекта можете да научите от интервюто на Татяна Иванова с Аглика Генова и Любен Димитров - чуйте го в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14