Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилската художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора" ще работи без почивен ден

Снимка: vladimirdimitrov-maistora.com

И през Великденските празници десетки ценители на живописното изкуство влизат в изложбените зали на кюстендилската художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора", казаха уредниците. Галерията няма почивен ден.

Интересен факт е това, че напоследък са се увеличили откупките на картини от експозициите с творби на кюстендилски автори, казва една от изкуствоведите:

"Много приятно е, че последната изложба, която е открита в галерията - на Николай Тихолов - вече има три официално заявени за откупка творби, за две допълнителни не съм съвсем сигурна, но, така или иначе, това е едно добро начало на изложбата."

Картина си е харесала и ще закупи от изложба в Кюстендилската галерия и омбудсманът Мая Манолова, каза тя. Единствено кампанията "Великден за всеки" я възпира да отиде и да я вземе.

Женското дружество "Майчина любов" в Кюстендил пък дари картина на новоизбраната девойка "Кюстендилска пролет" Милица Стойчева, която беше специален гост на женското дружество в навечерието на Великденските празници. Девойката получи като подарък от женското дружество пролетна картина на кюстендилската художничка Ценка Бакърджиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14