Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На фотографите с…любов

БНР Новини
Ани Петрова и Лилия Йотова (в дясно) в студиото на БНР
Снимка: Кирчо Стоичков

Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) е неправителствена организация в обществена полза, с фокус върху обединението, защитата и опазването на авторските и трудови права на професионалните фотографи в България. Членовете на АПФ  са специалисти, разполагащи с необходимите технически знания и умения, за да извършват качествени фотографски услуги срещу достойно заплащане на положения труд.
Основната цел на АПФ е да събере професионалните фотографи в единна организация, която да играе роля на представляващ орган за гилдията. Така тя може да дефинира и подпомага решаването на проблемите, както и да съблюдава опазването на интересите на фотографите. В тази връзка асоциацията оказва на своите членове подкрепа при решаване на юридически спорове свързани с авторските и сродните им права.
Важна цел на асоциацията е изграждането на положителен имидж на професията „Фотограф“. Чрез участие и иницииране на публични или специализирани прояви, организацията има за цел да достигне както до широката аудитория (ползвателите на фотографски услуги), така и до законодателните и изпълнителни държавни органи, които могат да работят в защита и полза на професионалния фотограф. Предстои изработването на календар от събития, състоящ се от семинари, кръгли маси, фото изложби и т.н. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов роман на Джон Банвил

Спокойно може да се каже, че романите на ирландския писател Джон Банвил са уроци по писане. Не заради многобройните награди, които е получил, а най-вече заради стиловото съвършенство, заради боравенето му с богатството на езика, заради това, че не се вълнува от модното разказване на "истории“, които често пъти забравяме преди последната страница на..

публикувано на 27.05.22 в 17:35

Импровизации на глас и саксофон

Вера Морайш и Христо Големинов са главените герои в "Нашият ден“. В рамките на  53-тото издание на "Софийски музикални седмици”  днес от 19 ч. в Български културен център е предвиден концерт с тяхно участие , който е плод на сливането на поезия и импровизация. На сцената музикална двойка е заедно от три години. Оригиналният замисъл на този..

публикувано на 27.05.22 в 15:25

Пърформансът "In C" на известната хореографка Саша Валц

Немската хореографка, танцьорка и режисьорка Саша Валц, известна със стратегиите на съвременния танц, които прилага, за да съживи и изследва исторически и нови опери и балети, налага жанра на хореографската опера. Последният ѝ проект, който ще може да се види и в България на сцената на "Топлоцентрала", се нарича "In C". Пърформансът е вдъхновен от..

публикувано на 27.05.22 в 14:22

Пътят на българската музика към ефира отвъд спора за квотите

Къде се прекъсва връзката между автори, разпространители и медии, и как в нашия ефир да звучи повече, по-добра и по-разнообразна българска музика?   Четирима души с ясен поглед върху музикалната индустрия в България коментират поредното изплуване на повърхността на темата за квотите за българска музика в националния и в частния ефир . Гостуват в..

публикувано на 27.05.22 в 14:00
Архивна снимка на връчване на наградите

Кои са отличените деца в конкурса "Искри" 2022

Журито на XXXIX Национален конкурс за детско литературно творчество "Искри" 2022 – Иван Голев, Николай Милчев, Виктор Самуилов, Весела Фламбурари и Ирина Вълчанова, реши да награди следните участници: • Борис Иванов Цветков – на 9 години от град Плевен • Борислав Батаа Тунгалаг – на 9 години от град София • Доника Гочева – на 9 години от град Варна •..

публикувано на 27.05.22 в 11:41