Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента беше открита изложба под надслов "Хиляди лица - една армия"

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов
Снимка: БГНЕС

Броени дни преди 6-и май - празникът на Българската армия, в парламента беше открита изложба под надслов "Хиляди лица - една армия". Тя е посветена и на 140-ата годишнина от създаването на армията ни и включва документални кадри на фотографа на Военното министерство Вяра Йовева.

При откриването на изложбата председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов обясни защо е избрана точно тази тема:

"Защото българската армия има техника, самолети, танкове, но българската армия, преди всичко това са хората – хора с ценностна система, хора, посветили се да служат на държавата, хора, посветили се да служат на другите. Хора, които 24 часа в денонощието, са на своя пост."

А председателят на Народното събрание Цвета Караянчева допълни:Вяра Йовева

"Трябва да видим лицата на тези хора, чиито имена няма да чуем в проверките, когато правим тържествените чествания и зарята. Но това са хората, благодарение на които българските граждани спят спокойно, благодарение на които участвайки в мисии сме достоен и уважаван член на НАТО."

На откриването присъстваха знаменосци и асистенти на представителните роти от различните родове войски, които ще участват в парада на 6-и май, както и ученици от софийското 97-мо училище "Братя Миладинови".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14