Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венеция от времето на Барока оживява в концерт на Concerto de'Cavalieri през септември

Автор:
Снимка: Симеон Идакиев

Венеция от времето на Барока ще оживее в София, в концерта на ансамбъл Concerto de'Cavalieri на 18 септември от 19.30 ч. Оркестърът от старинни инструменти ще свири за столичната публика в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски", където ще изпълни музика от най-популярния композитор на Венецианския барок - Антонио Вивалди. Ще бъдат представени и други венециански майстори - Албинони, Марчело, Калдара. Билетите за първото гостуване на ансамбъл Concerto de'Cavalieri в София на цени от 15 и 20 лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14