Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Елица и Яна Попови в „География на сетивата“: с една дума – Приключение

БНР Новини
Снимка: личен архив

Как изглежда един нормален ден за вас? Ставате сутрин, може би пиете кафе или пък чай, може би не; отивате на работа, на училище, на лекции; прибирате се, хапвате, отивате на кино, театър или си оставате вкъщи. И отново същото на следващия ден. В рубриката „География на сетивата“ ви показваме един друг свят, една алтернатива. Друг ритъм. С разказа на две момичета – Елица и Яна Попови.

Елица и Яна са братовчедки, имат обикновена работа, но необикновено хоби – пътешестват, надалече и отвъд отъпканите пътеки на туристическите екскурзии. За 3 месеца заедно те обикалят 6 държави в Южна Америка – Панама, Коста Рика, Никарагуа, Хондурас, Гватемала, Ел Салвадор. Поотделно също не страдат от липса на пътешественически дух. Яна е била в Япония, привлечена от древната и модерна култура на страната. Елица пък е пътувала в Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Зимбабве, на палатка.
За пътуването като нещо повече от любопитство – Елица и Яна Попови. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

А сега накъде? Как ще изпратим випуск 2020

Ще бъде ли изпратен достойно Випуск 2020? Всяка година в края на май дванайсетокласниците се прощават с училище. Ритуалът, който ознаменува навлизането им в зрелостта, е важен както за тях, учителите, съучениците и близките им, по някакъв начин и за всички ни като общество.  Дали защото ни кара да си спомним собствената си младост, или защото днешните..

публикувано на 26.05.20 в 15:01

Кой има нужда от "Репортери без граници"

Кой има нужда от Индекса за свобода на словото на „Репортери без граници“, доколко е важен за медиите и правителствата в различни държави по света и как влияе на обществените нагласи към тях – поглед отвън и отвътре. В „Мрежата“ по програма Христо Ботев коментират  журналистите: Христофор Караджов, преподавател по журналистика в..

обновено на 24.05.20 в 14:15

Платформа А6 – единственото покрито мултифункционало пространство

Единственото покрито мултифункционало пространство “Платформа А6” цели да съхрани събитията, осигурявайки възможност за провеждането им при спазването на всички противоепидемични мерки. То ще функционира от 1 юни и се намира пред НДК. В следствие на кризата с разпространението на коронавируса и последвалите от нея тежки икономически..

публикувано на 24.05.20 в 11:08

Духовната слепота

"Аз съм светлината на света, който Ме последва, той не ще ходи в мрак, а ще има светлината на живота", казва Спасителят. От Евангелието разбираме, че телесно слепите търсят помощ от Христос и Той им връща зрението.  Духовно слепите, за разлика от тях, избягват светлината, противят се на Сина Божи, гледат да Го унищожат, за да могат спокойно да..

публикувано на 24.05.20 в 08:05
Христо Грозев

Христо Грозев: Отговорите на властта са плесница в лицето на журналистиката

Достоен ли е казусът с Васил Божков да стане обект на журналистическо разследване , коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" разследващият журналист Христо Грозев от сайтa „Bellingcat“, носител на наградата за разследваща журналистика „The European Press Prize“ . „Разбира се, че този казус е повод за журналистическо разследване...

публикувано на 23.05.20 в 13:51