Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навършват се 6 години от атентата в Бургас

Снимка: Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България
Изминаха точно 6 години от атентата на бургаското летище. С възпоменателна церемония ще бъде почетена паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. На панихидата ще присъстват 30 близки на пострадалите израелски граждани.

С традиционните молитви, цветя и запалени свещи точно в 17.20 ч., когато беше взривен автобусът с израелски туристи, ще бъде почетена паметта на жертвите. Преди 6 години денят отново беше сряда. В това съвпадение близките на загиналите израелски граждани откриват символика, каза почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов:

"Особеното е, че идват повече на брой роднини на загиналите – около 30 човека до момента са потвърдили, че ще бъдат, като това са роднини на четири от момчетата".

Засилена охрана, полиция и специален пропускателен режим ще има на бургаското летище. Възпоменателната церемония ще се състои пред мемориалния паметник, изграден на мястото на инцидента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Шест години след атентата в Бургас наказани няма

Шест години след терористичната атака на бургаското летище наказани няма. С огромни затруднения в Специализирания наказателен съд се води делото, в което задочно подсъдими са ливанският гражданин с австралийски паспорт Мелиад Фарах и неговият сънародник..

публикувано на 18.07.18 в 07:39