Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади български творци могат да кандидатстват за стипендия до края на август

Диригент Марко Армалиато, Красимира Стоянова и Хуан Диего Флорес (вдясно)
Снимка: Marco Borrelli/ Salzburger Festspiele

До края на август е възможността за кандидатстване в първото издание на конкурса за Национална стипендия „С усилия към звездите“, основан от фондация "Културни перспективи".  Със стипендията ще бъдат подкрепяни млади български творци. Победителите ще имат своите ментори в лицето на такива утвърдени имена като Недко Солаков, Галина Борисова и Красимира Стоянова,  която даде интервю за БНР.

"Тази стипендия е нещо много специално, тя е много щедра -  5 000 лева. Аз си позволявам да използвам трибуната на Българското радио и да апелирам към децата, към младите хора, които имат желание да се явят,  имат желание и сили да се преборят за тази стипендия, да го направят. Това е важно, защото получават една възможност да се срещнат с вече успели творци в изкуството, независимо дали е в театралното изкуство, изобразителното изкуство, оперното изкуство, и т.н. Това е една възможност тези деца да могат да се съревновават със самите себе си, да научат нещо повече, да видят света с други очи$.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14