Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стоян Везенков: Човекът е галеник на Създателя и грешките му всяка нощ се опрощават

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Снимка: личен архив

Стоян Везенков е молекулярен биолог, доктор по невробиология и специалист по приложни невронауки. Сигурно е много интересно да си едно от трите му деца, защото той обича да говори с тях за... квантова физика и за разума в природата. Още по-интересно е да си самият Стоян Везенков и да се опитваш да проникнеш в тайните на живота. От живата молекула до живия Бог, не знам дали точно като градация и като процес на все по-голямо задълбочаване или пък, може би, извисяване – всичко това е любопитно за него. В звуковия файл ще чуете кога е възникнал този интерес, какъв е пътят, какво точно е биофийдбек, защо боледува българинът и защо грешката е вярна. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Експрокурорът, адвокат Захари Генов

Имуществени спорове и проблеми с администрацията

Слушателка от София е гражданин на САЩ, без да губи българското си гражданство. Има завещание от баща си за 1/4 от неговото собствено жилище, а другите 3/4 идеални части са прехвърлени срещу издръжка и гледане на нейния брат. Той е български гражданин, живее постоянно на територията на България, живее в София в същото жилище. Брат ѝ обаче придобива с..

публикувано на 26.11.21 в 14:35

Финалната фаза на преговорите за съставяне на правителство

Преговорите за съставяне на правителство навлизат във финалната си фаза. Днес е предпоследният ден за дискусии.  На масата за преговори сядат експертите в направленията "Труд и социални грижи", "Туризъм", "Национална сигурност" и "Спорт". Началото на преговорите беше поставено във вторник, ден след балотажа за президент, когато изборните..

публикувано на 26.11.21 в 12:29

Превръща ли се тюркският свят в нов глобален играч

Този месец в Турция се състоя среща на върха на Тюркския съвет, на която бе утвърдена Концепция за Тюркския свят до 2040 г. Участваха президентите на Турция, Азербайджан, Казахстан, Киргизстан и Узбекистан, а премиерът на Унгария, както и президентът на Туркменистан, се включиха като наблюдатели. Какво предвижда тази концепция? Темата..

публикувано на 26.11.21 в 11:47

Дигитално съдържание и дигитални услуги – продавачи и потребители

Какво ще се промени за потребителите от 1 януари 2022 г. след влизането в сила на Закона за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки и Регламент (ЕС) 2019/1150 на Европейския парламент на Съвета от 20 юни 2019 година за насърчаване на справедливост и прозрачност за бизнес ползвателите на посреднически онлайн услуги...

публикувано на 26.11.21 в 11:45

Младежки форум с отворено писмо: В преговорите за кабинет липсват младежки политики

Национален младежки форум публикува отворено писмо по повод преговорите за съставяне на правителство. Оказва се, че от всички теми ПП, ИТН, ДБ и БСП не са намерили място в натоварената програма, за да обсъдят сферата на младежките политики. „Продължаващото неглижиране на политиките за младежта е пагубно не само за нас, младите хора, към..

публикувано на 26.11.21 в 09:40