Европейската комисия одобри искането на България карнобатската гроздова ракия да бъде вписана в регистъра на защитените географски указания.
От Комисията уточняват, че ракията е с поне 40 градуса алкохол, има светложълт цвят, който се дължи на отлежаването в дъбови бъчви и прибавянето на карамел.
„Тази ракия има ясно изразен вкус на зряло грозде, а също така и нюанси на ябълка и смокиня. Тя се произвежда в няколко общини в Източна България“, добавят от Комисията.
Новата марка става част от над 245 спиртни напитки, които вече са в този регистър.
За пореден път в Банкя се провеждат традиционните празници Горешляци , посветени на минералната вода, здравето и дълголетието. Този път събитието..
Какво се крие зад прецизното нападение на болницата "Охматдит" в Киев? Какво лежи под останките ѝ? Какво представлява пактът "Украински договор" в помощ..
Литературата оживява на фестивала "София Моно", който ще подари на жителите и гостите на столицата летни театрални вечери. Спектаклите в програмата,..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg